Hoe kan een jaarverslag infographic de reputatie van jouw organisatie vergroten?

Infographics zijn een krachtig middel voor content creators om verhalen te vertellen met behulp van beelden, cijfers en woorden. Nu bedrijven hun jaarverslagen visueel aantrekkelijk willen maken, wordt de potentie van infographics steeds duidelijker. Maar wat is er nodig om een infographic-stijljaarverslag correct uit te voeren? In dit artikel gaan we dieper in op hoe je het beste een jaarverslag kan laten maken dat helder en informatief is voor alle betrokken partijen. De basisprincipes zoals dataverzameling, visualisaties en storytelling blijven hetzelfde bij het creëren van een inhoudsvolle infographic over een jaarverslag. Wat anders is, is dat je moet samenvatten wat het bedrijf tijdens dat jaar bereikte of waartoe ze in staat waren - iets wat vaak complexe rapportages vereist. Daarnaast moet je ook rekening houden met de doelgroep: waarom zou je specifieke gegevens benadrukken boven andere? Door hierover na te denken terwijl je ontwerpt, maak je jouw grafische verslag nog interessanter om naar te kijken.
jaarverslag infographic

Wat is een jaarverslag infographic?

Een infografiek jaarverslag is een visueel overzicht van de resultaten van een organisatie over een jaar. Het bevat informatie over financiële prestaties, operationele resultaten en andere relevante gegevens. Infographics jaarverslagen maken gebruik van grafieken, tabellen en andere visuele elementen om informatie te visualiseren en te verduidelijken.

Heb je ooit geprobeerd om een jaarverslag aantrekkelijk te maken? Wat is de beste manier om informatie in een visueel aantrekkelijke presentatie te verwerken? Het antwoord ligt binnen het concept van een infographic jaarverslag. Maar wat is dat precies? Een infographic jaarverslag is een interactieve en digitale versie van een traditionele jaarverslag, met behulp van grafische elementen zoals infographics, video’s en animaties – die allemaal samengevoegd worden tot één geheel voor een meer informatief en visueel aantrekkelijk resultaat.

Het voordeel hiervan is dat lezers veel sneller overzicht krijgen over bepaalde onderwerpen of trends binnen een organisatie door middel van afbeeldingen en visuals. Door dit alles op één plek samen te vatten, creëren we niet alleen een interessante ervaring voor lezers maar zorgt het er ook voor dat ze zich gemakkelijker kunnen herinneren wat ze net hebben gelezen. Dus waarin verschilt een infographic jaarverslag dan van een traditioneel jaarverslag?

Wat is het verschil tussen een infographic jaarverslag en een traditioneel jaarverslag?

Het verschil tussen een infographic jaarverslag en een traditioneel jaarverslag is dat een infographic jaarverslag veel dynamischer is en meer interactie biedt. Het maakt gebruik van infographics om de informatie helder en krachtig weer te geven. Het is visueel aantrekkelijk, actueel en opvallend. Met een infographic jaarverslag kun je de cijfers en gegevens in een verhalend perspectief plaatsen, waardoor klanten en stakeholders een echt beeld krijgen van het bedrijfsbeeld.

Traditionele jaarverslagen zijn meer statisch en tekstueel, met een grote hoeveelheid aan gegevens, cijfers en informatie die vaak moeilijk te begrijpen zijn. Met een infographic jaarverslag kunnen de cijfers en gegevens worden verwerkt in duidelijke designs, waardoor de informatie gemakkelijker te begrijpen is. Daarnaast kan een infographic jaarverslag ook worden gecombineerd met reportages, interviews en beeldmateriaal om het jaarverslag meer leven en dynamiek te geven. Al met al kan een infographic jaarverslag helpen om het bereik van het jaarverslag te vergroten.

Waarom een visueel aantrekkelijk jaarverslag maken?

Een visueel aantrekkelijk jaarverslag is belangrijk omdat het de cijfers en feiten tot leven brengt en de lezer een echt gevoel kan geven van het bedrijf of de organisatie. Door middel van reportages, interviews en beeldmateriaal kunnen klanten, investeringspartners en andere lezers een eerlijke kijk krijgen op het bedrijf.

Bovendien verhoogt een visueel aantrekkelijk jaarverslag de kans dat het gelezen wordt. Door het jaarverslag interactiever en visueler te maken, maak je het interessant voor een breed publiek, waardoor de inhoud beter gelezen wordt.

Een visueel aantrekkelijk jaarverslag helpt ook bij het verhogen van de betrokkenheid van je doelgroep en het verbeteren van de reputatie van je organisatie. Met zo’n productief document kunnen snel de belangrijkste gegevens van je organisatie worden vergeleken met die van andere partijen of verschillende jaren. Als je echt wil dat je jaarverslag eruit springt, moet je ervoor zorgen dat het visueel aantrekkelijk is gemaakt met behulp van infographics.

Wat zijn de voordelen van het maken van een infographic jaarverslag?

 1. Informatief: Infographics bieden een krachtige visualisatie van informatie in een gecombineerde vorm. Ze kunnen worden gebruikt om complexe informatie te visualiseren, zodat de doelgroep de informatie snel en gemakkelijk kan begrijpen.
 2. Statistisch: Infographics zijn een effectieve manier om statistische gegevens te presenteren. Gebruik verschillende vormen, zoals line chart, pie chart, bar chart, etc. om de statistische gegevens aan de doelgroep te laten zien.
 3. Attractief: Infographics zijn visueel aantrekkelijk, waardoor ze de aandacht van de doelgroep trekken. Door de kleuren en verschillende vormen kunnen ze ook een bepaalde stemming creëren, wat bijdraagt aan de impact van het jaarverslag.
 4. Duurzaam: Infographics zijn flexibel en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Ze kunnen afgedrukt worden als poster of online worden gepubliceerd. Infographics kunnen ook op verschillende manieren worden gedeeld, zoals via sociale media, websites en e-mails.
 5. Kostenbesparend: Infographics kosten minder geld dan andere vormen van jaarverslagen. Het is een goedkope manier om cijfers en gegevens te presenteren, waardoor het jaarverslag ook beschikbaar is voor organisaties met een klein budget.

Waar moet je op letten bij het maken van een infographic voor het jaarverslag?

Waar moet je op letten bij het maken van een infographic voor het jaarverslag?

 1. Gebruik visuele elementen om de boodschap te versterken: maak gebruik van kleuren, illustraties en andere visuele elementen om de informatie toegankelijker en aantrekkelijker te maken.
 2. Zorg ervoor dat je boodschap begrijpelijk is: zorg ervoor dat je infographic gemakkelijk te begrijpen is, zodat de doelgroep de informatie snel en eenvoudig kan interpreteren.
 3. Gebruik aansprekende titels: kies een titel die de aandacht trekt en de boodschap duidelijk maakt.
 4. Zorg voor een logische structuur: zorg ervoor dat je infographic een logische structuur heeft, waarin de informatie een logische volgorde heeft.
 5. Maak gebruik van foto’s en video’s: maak gebruik van foto’s en video’s om de informatie te verduidelijken en de interesse te wekken.
 6. Breng cijfers in beeld: vergeet niet om cijfers en statistieken visueel te presenteren, bijvoorbeeld door middel van grafieken en tabellen.
 7. Gebruik relevante informatie: zorg ervoor dat je alleen relevante informatie gebruikt en weglaat wat overbodig is.
 8. Gebruik een actueel ontwerp: zorg ervoor dat je infographic up-to-date is en zorg ervoor dat het ontwerp aansluit bij de andere ontwerpen van de organisatie.
 9. Wees creatief: denk buiten de gebaande paden en wees creatief bij het ontwerpen van je infographic.
 10. Beperk de tekst: gebruik zo min mogelijk tekst, maar zorg ervoor dat de tekst die je gebruikt, helder en duidelijk is.

Hoe maak je een infographic met als onderwerp het jaarverslag?

Om een infographic voor jouw jaarverslag te creëren, moet je een aantal technieken volgen:

 • Kies passende visuals om complexe gegevens duidelijk te presenteren;
 • Gebruik contrasterende kleuren om belangrijke punten extra benadrukken;
 • Zorg dat je visualisaties consistent zijn met elkaar voor gemakkelijke interpretatie;
 • Maak gebruik van paginavolgorde om bepaalde hoofdpunten naast elkaar te plaatsen.

Met deze stappen, kun je alleen al door verschillende elementen zoals icoonstijlen, lettertypen en lay-outs de waarde van de data versterken om een interessante infografiek te maken die perfect past binnen het thema van jouw jaarverslag. Daarnaast is het ook nuttig om andere communicatiemiddelen zoals foto’s en video’s toe te voegen aan je infographics jaarverslag om meer impact te creëren.

Met behulp hiervan maak je niet alleen de informatie begrijpbaarder, maar verhoog je ook de betrokkenheid met je doelgroep. Op deze manier transformeer je droge cijfers tot iets wat boeiend en memorabel is! Door alle bovenstaande stappen uit te voeren, weet jij hoe je een succesvolle en effectieve infographic kan maken voor jouw jaarverslag.

Waarom is een infographic jaarverslag nuttig voor organisaties?

Een infographic jaarverslag is een visuele weergave van de belangrijkste resultaten, gebeurtenissen en cijfers die een organisatie heeft bereikt in een bepaalde periode. Het maakt het jaarverslagen veel toegankelijker en begrijpelijker voor de lezers. Infographics helpen de lezers om de kernwaarden en doelen van de organisatie op een overzichtelijke manier te begrijpen. Ze helpen bij het verduidelijken van complexe informatie, waardoor het verslag een interessant en informatief verhaal wordt.

Daarnaast kunnen infographics worden gebruikt om de verslagen visueel aantrekkelijk te maken en de lezers te motiveren om de tekst te lezen. Infographics kunnen ook worden gebruikt als promotiemateriaal en gedeeld worden via sociale media.

Dit helpt bij het bereiken van een breder publiek en het verhogen van de bekendheid van de organisatie. Kortom, een infographic jaarverslag is een nuttig hulpmiddel om de doelen van een organisatie te bereiken en om meer mensen te betrekken bij de activiteiten van de organisatie. Door visualisaties toe te voegen wordt de reputatieverbetering gestimuleerd, omdat potentiële stakeholders relevante informatie sneller begrijpen.

Wat is de beste manier om informatie in een infografiek jaarverslag te structureren?

– Organiseer de gegevens in logische secties die gemakkelijk te begrijpen zijn voor kijkers;
– Maak gebruik van visuele elementen zoals grafieken of tabellen die complexe onderwerpen eenvoudiger maken;
– Gebruik verschillende kleuren en lettertypen om aandacht te vragen voor belangrijke punten.

Wat zijn de meest effectieve manieren om een infografiek jaarverslag te delen?

Sociale media delen, promotie van het verslag, infografiekmarketing, online publicatie en contentdistributie zijn belangrijk bij het leveren van een succesvol eindejaar overzicht.

Infographic laten maken?

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden, bekijk hieronder een uitgebreide uitleg over hoe je een infographic kunt laten maken
Infographic pagina

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram