Infographic laten maken? Professionele visualisatie van jouw data

Wil je een indrukwekkende infographic laten maken om je informatie op een visueel aantrekkelijke manier te laten zien? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met ons professionele oog voor design en jarenlange ervaring in het maken van infographics zorgen wij ervoor dat jouw boodschap op een unieke en overtuigende manier wordt verpakt. We gaan samen met jou op zoek naar de juiste data en informatie, en vertalen deze naar een visueel aantrekkelijk en overzichtelijk ontwerp. Een goede infographic zorgt namelijk niet alleen voor een mooie presentatie, maar ook voor een betere leesbaarheid van je informatie en hogere betrokkenheid van je doelgroep. Door een infographic bij ons te laten maken, ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig resultaat dat zowel informative als aantrekkelijk is om te delen op social media of op je website. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
infographic laten maken

Wat is een infographic?

Een infographic is een visuele weergave van informatie met behulp van grafieken, illustraties en andere visuele elementen. Het doel van een infographic is om op een visueel aantrekkelijke manier complexe informatie te presenteren en te verbeelden, zodat deze gemakkelijker te begrijpen is. Infographics laten maken vereist dan ook vaak een goed grafisch ontwerp. Infographics zijn erg populair omdat zij in één oogopslag een overzicht geven van belangrijke informatie. Daarnaast zijn infographics eenvoudiger te delen op social media dan volledige artikelen. Om ervoor te zorgen dat de infographic in lijn is met de huisstijl van een bedrijf, worden er vaak visuals gebruikt die passen bij de sfeer en uitstraling van het bedrijf. Kortom, een mooie infographic is een krachtig middel om duidelijke en begrijpelijke informatie te communiceren.

Infographic laten maken?

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden, bekijk hieronder een uitgebreide uitleg over hoe je een infographic kunt laten maken
Infographic pagina

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Welke data kan je visueel een infographic maken?

Een infographic is een populaire manier om informatie te delen. Het biedt een snelle en visuele manier om complexe gegevens en informatie te structureren en te presenteren. Als je op zoek bent naar manieren om je informatie beter te communiceren, kun je een infographic laten maken. Je kunt hiervoor een beroep doen op professionele ontwerpers en infographic-makers. Zij gebruiken verschillende technieken en tools om jouw data om te zetten in een overtuigende infographic. Op het internet zijn verschillende online platformen beschikbaar waar je infographics kunt laten maken. Hierdoor wordt het maken van infographics toegankelijk voor iedereen. Als je ervoor kiest om een infographic te laten maken, is het belangrijk om jouw gegevens goed te structureren en de belangrijkste informatie te selecteren om aan het visuele aspect te geven. Door dit te doen kan je er zeker van zijn dat de uiteindelijke infographic jouw informatie op een effectieve wijze overbrengt. Een infographic is een populaire manier om informatie te delen. Het biedt een snelle en visuele manier om complexe gegevens en informatie te structureren en te presenteren. Als je op zoek bent naar manieren om je informatie beter te communiceren, kun je een infographic laten maken. Je kunt hiervoor een beroep doen op professionele ontwerpers en infographic-makers. Zij gebruiken verschillende technieken en tools om jouw data om te zetten in een overtuigende infographic. Op het internet zijn verschillende online platformen beschikbaar waar je infographics kunt laten maken. Hierdoor wordt het maken van infographics toegankelijk voor iedereen. Als je ervoor kiest om een infographic te laten maken, is het belangrijk om jouw gegevens goed te structureren en de belangrijkste informatie te selecteren om aan het visuele aspect te geven. Door dit te doen kan je er zeker van zijn dat de uiteindelijke infographic jouw informatie op een effectieve wijze overbrengt.

statistic 1564428 960 720

Waarom zou je een infographic laten maken?

Een infographic laten maken kan vele voordelen hebben. Daar komt kennis bij kijken. Een infographic maken is een vak apart. Wij van Grafiekfabriek hebben deze expertise. Het grootste voordeel is dat het een hele visuele manier is om informatie te presenteren. Dit kan ervoor zorgen dat de boodschap beter blijft hangen bij de doelgroep. Een infographic kan daarnaast ook veel informatie op een overzichtelijke manier weergeven. Hierdoor wordt het makkelijker voor de doelgroep om de informatie te begrijpen en te onthouden. Een ander groot voordeel van een infographic is dat het zeer geschikt is voor het delen op sociale media. Mensen zijn snel geneigd om visuele content te delen, waardoor de infographic een groot bereik kan hebben. Tot slot kan een infographic ook een professionele uitstraling geven aan een merk of organisatie. Door gebruik te maken van een infographic laat je zien dat je serieus bezig bent met de communicatie en dat je in staat bent om complexe informatie op een begrijpelijke manier te presenteren. Lees meer op Waarom jouw bedrijf of merk een infographic nodig heeft

Welke soorten infographics zijn er?

Er zijn verschillende soorten infographics beschikbaar, die allemaal bedoeld zijn om informatie visueel te presenteren en gemakkelijk interpreteerbaar te maken voor een breder publiek. Een van de bekendste soorten is de standaard infografiek, die vaak elementen zoals grafieken, diagrammen en afbeeldingen bevat om informatie te presenteren. Ook wordt een infographic gebruikt om een jaarverslag visueel weer te laten weergeven. Een andere variant is de interactieve infographic, die gebruikers in staat stelt om door data te navigeren en informatie te verkennen door middel van een mix van visuele en tekstuele elementen. Vandaag de dag worden infographics ook vaak in animatievorm gemaakt, wat een meer geanimeerde benadering van informatiepresentatie mogelijk maakt. Voor marketeers en andere professionals die in de digitale ruimte werken, zijn interactieve infographics een geweldige manier om gebruikers te betrekken, hun aandacht te trekken en informatie over te brengen op een manier die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is. Kortom, er zijn veel soorten infographics beschikbaar, elk ontworpen om informatie te benadrukken en te presenteren op een visueel aantrekkelijke en informatieve manier.

Vormgeving, huisstijl en iconografie

Vormgeving, huisstijl en iconografie zijn belangrijke aspecten waarmee organisaties zich kunnen onderscheiden en hun merkidentiteit kunnen versterken. De stijl omvat alle visuele elementen van een organisatie, zoals het logo, de kleuren, typografie en grafische elementen. Deze elementen zorgen voor herkenbaarheid en consistentie in alle communicatie-uitingen en dragen bij aan de professionaliteit van een organisatie. Iconografie speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien deze iconen en symbolen gebruikt om informatie over te brengen op een visuele en heldere manier. Een goede huisstijl en iconografie zijn daarom van essentieel belang voor het opbouwen en behouden van een merkidentiteit en het creëren van een positief imago. Door deze elementen op de juiste manier te gebruiken, kan een organisatie zich onderscheiden van de concurrentie en een sterke positie innemen in de markt.

infographic laten maken 04

Hier voldoet een goede infographic aan

Een goede infographic moet aan verschillende criteria voldoen om effectief te zijn. Allereerst moet de informatie duidelijk en overzichtelijk gepresenteerd worden, zodat de boodschap in één oogopslag begrepen kan worden. Een goede balans tussen tekst, beeld en grafieken is hierbij cruciaal. Daarnaast moet de infographic visueel aantrekkelijk zijn en de aandacht van de lezer trekken. Het gebruik van kleur, vorm, en opmaak spelen hierbij een belangrijke rol. Verder moet de informatie die wordt gepresenteerd relevant zijn en een waardevolle toevoeging bieden aan het onderwerp dat wordt behandeld. Ook moet de bronvermelding duidelijk worden getoond zodat de bron niet verloren gaat. Ten slotte moet de infographic geschikt zijn voor het doel waarvoor het gemaakt is, bijvoorbeeld om informatie te delen op social media of als ondersteuning van een presentatie. Kortom, een goede infographic is een krachtig middel om complexe informatie te communiceren op een visueel aantrekkelijke en overzichtelijke manier.

ElementBeschrijving
Contextueel relevantDe gepresenteerde informatie moet relevant zijn voor het doelpubliek en hun interesses. Het moet ook actueel zijn en aansluiten bij de huidige gebeurtenissen of trends.
Duidelijke boodschapHet hoofdidee of de boodschap van de infographic moet gemakkelijk te begrijpen zijn. Vermijd te veel informatie op te nemen of het te ingewikkeld te maken voor kijkers om te bevatten.
Boeiende visualsInfographics vertrouwen sterk op visuele componenten zoals illustraties, grafieken, diagrammen en animaties. Deze visuals moeten opvallend zijn, gemakkelijk te volgen en het algemene ontwerp van het stuk complementeren.

De voordelen van infographics

Infographics zijn een krachtig hulpmiddel om complexe informatie op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Het gebruik van infographics biedt vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens te organiseren en te communiceren op een effectieve manier. Door middel van kleuren, afbeeldingen, grafieken en andere visuele elementen, kunnen infographics informatie presenteren op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor iedereen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de betrokkenheid van het publiek, omdat visuele informatie beter wordt begrepen en onthouden dan geschreven tekst. Daarnaast kunnen infographics helpen bij het verkennen van nieuwe trends en inzichten, aangezien ze vaak een breed scala aan gegevens kunnen weergeven op een beknopte en begrijpelijke manier. Kortom, infographics zijn een waardevol hulpmiddel voor het communiceren van complexe gegevens op een doeltreffende en boeiende manier en kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen op basis van geïnformeerde inzichten.

Wat kost een infographic?

Als je een infographics wilt laten maken, vraag je je misschien af wat het kost. Het antwoord is dat de kosten van een infographic afhangen van verschillende factoren. De complexiteit van de infographic speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs. Sommige infographics zijn veel eenvoudiger en goedkoper om te maken dan andere. Een andere belangrijke factor is het niveau van samenwerking tussen de maker van de infographics en de klant. Over het algemeen variëren de kosten van een infographic van simpele infographics vanaf € 79,- tot complexere – van enkele honderden euro’s. Daarom is het ook belangrijk om vooraf zo gedetailleerd mogelijk informatie aan te leveren met eventuele specifieke instructies. Zodat er op basis daarvan een passende en reële offerte prijs gemaakt kan worden.

Veelgestelde vragen

 • Moet ik zelf tekst en beeld aanleveren?

  Graag! U bent verantwoordelijk voor het verstrekken van juiste data en input in tekst en cijfers.

  Je kunt hierbij aan de volgende items denken:
  – Cijfers 
  – Teksten
  – Logo
  – Stijl 
  – Voorbeelden van infographics die je aanspreken
  – Schets van de infographic hoe je het graag wilt hebben.

 • Hoe lang duurt het gemiddeld om een infographic te laten maken?

  Het maken van een infographic kost tijd. Gemiddeld kan het een paar dagen tot een week duren, afhankelijk van de complexiteit van je gegevens en ontwerpvoorkeuren. Maar het resultaat is de moeite waard – een visueel verbluffende representatie van je informatie!

 • Hoe kun je ervoor zorgen dat de boodschap van een infographic duidelijk wordt overgebracht?

  Zorg ervoor dat de boodschap van je infographic duidelijk is door te beginnen met een opvallende statistiek. Gebruik beknopte, informatieve taal en visueel aantrekkelijk ontwerp om de interesse te behouden. Richt je op de behoeften van het publiek om een overtuigende boodschap te leveren.

Infographic laten maken?

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden, bekijk hieronder een uitgebreide uitleg over hoe je een infographic kunt laten maken
Infographic pagina

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram